• 1404/01/18 - 07:27
  • - تعداد بازدید: 142
  • - تعداد بازدیدکننده: 142
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس مرکز بهداشت خوزستان عنوان کرد:

ارتقای سواد سلامت و پیشگیری، کلید مبارزه با بیماری‌ها

به گزارش وب‌دا خوزستان، دکتر مهرداد شریفی، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با اشاره به شعار روز جهانی بهداشت، بر اهمیت ارتقای سواد سلامت و خودمراقبتی در جامعه تأکید کرد.
 
وی با بیان اینکه ۱۸ فروردین‌ماه در تقویم جهانی به عنوان روز بهداشت نامگذاری شده است، افزود: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت بر حوزه آموزش تمرکز دارد و آموزش صحیح و اصولی می‌تواند نگرش و رفتار افراد را تغییر دهد و با حذف رفتارهای نادرست، رفتارهای سالم را جایگزین کند. 
 
رئیس مرکز بهداشت استان تأکید کرد: سطح سواد سلامت، زمینه را برای افزایش خودمراقبتی فراهم می‌کند و این امر به پیشگیری از بیماری‌ها کمک شایانی خواهد کرد.
 
دکتر شریفی در ادامه با ارائه یک توصیه کلیدی گفت: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و حفظ سلامتی، کافی است در طول سال، ۳۶۰ روز را به مراقبت از خود اختصاص دهیم و تنها ۵ روز به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنیم.
 
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه با مقایسه وضعیت کنونی با دوران پیش از انقلاب گفت: پیش از انقلاب، به ازای هر ۱۰۰ هزار تولد زنده، حدود ۲۷۰ تا ۳۰۰ مادر باردار جان خود را از دست می‌دادند، اما امروز این شاخص به کمتر از ۷ در صدهزار رسیده است.
 
وی همچنین به مرگ‌ومیر کودکان زیر یک سال اشاره کرد و افزود: با توسعه خدمات بهداشتی و درمانی، امروز در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ۱۲ تا ۱۳ بیماری قابل پیشگیری با واکسن وجود دارد که واکسیناسیون برای آنها انجام می‌شود و این امر سبب کاهش آمار مرگ‌ومیر کودکان به ۸ در هزار تولد در طول یک سال شده است.
 
دکتر شریفی با تأکید بر اهمیت پیشگیری، از همگان خواست تا این اصل مهم را در زندگی خود جدی بگیرند و تصریح کرد: پیشگیری آسان‌تر، ارزان‌تر و کم‌هزینه‌تر از درمان است. 
 
وی به تغییر الگوی بار بیماری‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: بیماری‌های عفونی و واگیردار کنترل شده‌اند و چالش اصلی در حال حاضر بیماری‌های غیرواگیر است که سبک زندگی افراد نقش مهمی در بروز آنها دارد.
 
رئیس مرکز بهداشت استان افزود: امروزه حدود ۸۵ درصد بار بیماری‌ها و مرگ‌ومیر در استان و کشور مربوط به بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، فشار خون، بیماری‌های روحی، بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان‌ها و حوادث ترافیکی است که سومین عامل مرگ‌ومیر در کشور محسوب می‌شود.
 
وی دو عامل اصلی شیوع بیماری‌های غیرواگیر را تحرک ناکافی و تغذیه ناسالم دانست و اظهار داشت: در استان خوزستان حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد آقایان و بالای ۹۰ درصد خانم‌ها از تحرک لازم برخوردار نیستند. 
 
شریفی هشدار داد: بی‌تحرکی منجر به افزایش چاقی و اضافه وزن در استان شده و شیوع اضافه وزن و چاقی به بالای ۵۰ درصد رسیده است. 
 
وی با تأکید بر اینکه گنجاندن ورزش و فعالیت بدنی در برنامه روزانه امری ضروری است، گفت: ورزش نه تنها برای سلامت جسمی مفید است، بلکه به ارتقای سلامت روان نیز کمک می‌کند. 
 
در پایان، دکتر شریفی، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و رئیس مرکز بهداشت استان از همگان خواست تا حداقل ۳۰ دقیقه ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهند و تلاش کنند تا این زمان را به یک ساعت افزایش دهند.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5091
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران